Wat willen de medewerkers van morgen?

Vooral onder jongeren van 15 tot 25 jaar neemt het aantal flexwerkers toe. Naar wat voor werk zoekt deze zogeheten Generatie Z? Deze infographic geeft inzicht over deze (toekomstige) medewerkers.

medewerkers

Inmiddels is alles al wel zo’n beetje gezegd over de millennial. Lui en verwend? Nee, joh, ze hebben allang bewezen harde werkers te zijn. Nu is het tijd voor Generatie Z om in de schijnwerpers te stappen. Wat zijn de dromen van deze generatie? YoungCapital, de recruitmentspecialist voor jong talent, en onderzoeksbureau Motivaction hebben Nederlandse Gen Z’s tussen de 15 en 17 jaar ondervraagd. En guess what: bijna de helft van de jongeren droomt gewoon van geld verdienen!

Het aantal werkzame jongeren nam tussen 2003 en 2017 toe van 1,2 miljoen naar 1,3 miljoen, berekent het CBS. Het aantal jonge medewerkers met een flexibel contract groeide met bijna 400.000, terwijl het aantal vaste contracten afnam met ruim 300.000. Daardoor groeide het aandeel flexwerkers onder jongeren van 41 procent in 2003 tot 68 procent in 2017.

YoungCapital ondervroeg 214 jongeren van 15 tot en met 17 jaar. “Waar millennials fun verkiezen boven cash en gaan voor losse en wisselende contracten, gaat 81 procent van Gen Z voor een baan die ze zekerheid biedt en veel aanzien heeft (33 procent)”, is een van de uitkomsten.

Voor een derde van de onderzochte jongeren is een droombaan een vaste baan bij een multinational. Bijna een kwart wil als freelancer aan de slag, 22 procent droomt van een baan bij een startup. Werkplezier, leuke collega’s en ruimte voor eigen initiatief zijn daarbij belangrijke uitgangspunten voor (toekomstige) medewerkers.

medewerkers