Hoe belangrijk is een goede voorbereiding?

Wie zich vergeet voor te bereiden … bereidt zich voor vergeten te worden.

Prachtig voorbeeld waaruit blijkt dat een goede voorbereiding noodzakelijk is. Zeker wanneer je je gesprekspartner wilt overtuigen om voor jou te kiezen als aanvulling binnen zijn team.

Sollicitatiegesprekken kunnen soms raar lopen. Wordt in het ene gesprek nog naar je favoriete superheld gevraagd, kom je een volgende keer in een politieverhoor terecht. Of een afspraak met de recruiter blijkt ineens een marathonzitting met vier rondes en acht gesprekspartners te zijn. De enige overeenkomst is dat sollicitatiegesprekken stressvol en onvoorspelbaar kunnen zijn. Hoe bereid je je daarop voor? Hierbij 4 tips voor het voorbereiden van je sollicitatiegesprek!

1. What (not) to wear

Wat je tijdens een sollicitatiegesprek moet dragen, kan per branche en werkgever verschillen. Er zijn wel een aantal basisprincipes. Ten eerste: liever overdressed dan underdressed. Ook al is de dresscode voor een bedrijf casual, een werkgever wil zien dat je representatief genoeg bent om bij klanten op bezoek te gaan. Voor mannen: business suit, overhemd, stropdas en nette schoenen … een no-brainer. Vrouwen kunnen verschillende kanten op: een mantelpakje of een broek met jasje is een goed uitgangspunt. Met neutrale kleuren, zoals donkergrijs, zit je vaak goed, maar je mag ook best wat kleur en persoonlijkheid laten zien, afhankelijk van het type bedrijf.

2. ‘Vertel eens iets over jezelf’

Zorg dat je over elk item van je CV iets kan zeggen. Wat waren je verantwoordelijkheden? Wat heb je bereikt? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Gebruik concrete STAR-voorbeelden (Situatie, Taak, Actie, Resultaat). Doe hetzelfde voor de competenties en andere talenten die je voor de baan kunt inzetten. Wissel je voorbeelden ook eens af met situaties die niet expliciet in je CV staan. Zoals het organiseren van een benefietwedstrijd bij de plaatselijke sportvereniging. Neem daarbij de vacature als leidraad: waar is deze werkgever naar op zoek?

Bereid vervolgens aan de hand van de meest gestelde sollicitatievragen jouw antwoorden voor. Niet om deze tijdens het gesprek op te dreunen, maar juist om ontspannen het gesprek in te gaan. En niet te vergeten: print je CV een paar keer en neem deze in een mapje mee, aangevuld met een lijst van referenties en een kopie van je sollicitatiebrief.

3. De baan en werkgever

Zorg dat je op de hoogte bent van de ins en outs van de baan en werkgever. Wat zijn de missie en doelstellingen van het bedrijf? Wat zijn de actuele ontwikkelingen? Het komt immers goed over als je tijdens een pauze of na het gesprek kan zeggen: “Ik zag dat jullie een groene kantorencompetitie zijn gestart. Wat ontzettend leuk! Hoe gaat dat in zijn werk?”

Het lezen van de website van de werkgever is een absolute must. Daarnaast zou je het bedrijf via LinkedIn en/of Twitter kunnen volgen. En als je weet wie je gesprekspartner is: google hem of haar ook even om te kijken met wie je te maken hebt. Misschien vind je interessante aanknopingspunten.

4. Bereid je voor op het onverwachte

Daarmee wordt bedoeld: bereid je (mentaal) voor op elk type vraag en gesprek, hoe bizar ook. Werkgevers creëren vaak onverwachte situaties, om te kijken hoe je daarop reageert. Hoe creatief ben je om een probleem op te lossen? Blijf je rustig of raak je volledig in paniek? Haal diep adem, laat je niet opnaaien en geef jezelf enige tijd om met een reactie te komen.

Moraal van het verhaal: met een goede voorbereiding ga je ontspannen en professioneel het gesprek in. En wordt je afgewezen? Geen nood. Ook van een mislukte sollicitatie kun je iets leren.

 

De aanloop bepaalt de sprong, de uitvoering het resultaat!

 

voorbereiding