De handdruk: een top 10 van don’ts

Een belangrijke afspraak kun je direct verkeerd beginnen door de hand van de ander samen te knijpen, te kietelen of iets anders ongemakkelijks te doen terwijl jullie elkaar een handdruk geven. Dit zijn de 10 slechtste handdrukken.

 

handdruk10. Zweethandjes

Ondernemers en andere zakenlieden die niet weten hoe ze goed handen moeten schudden is voor de Australische overheid genoeg reden om deze top 10 te maken. Te beginnen met die zweterige handjes die bijna door je vingers heen glippen. Neem dus een handdoek mee wanneer je zaken doet in de hitte.

 

 

handdruk9. The Lobster Claw

De handdruk die de lobster claw heet lijkt nog het meeste op kennismaken alsof je van adel bent. Je pakt de vingers van je nieuwbakken relatie vast tussen je duim en vingertoppen vast, alsof je eigenlijk verwacht dat de ander je hand gaat kussen.

 

 

handdruk8. The Fist bump

Tenzij je kennismaakt met een rapper is de fist bump een kennismaking die op straat thuishoort en niet bij je voorstelronde aan nieuwe klanten. De handdruk is misschien wat klassiek maar je kunt beter een tikje old school overkomen dan een ongemakkelijke situatie hebben waarbij de ander wél voor de meest gangbare aanpak gaat.

 

 

handdruk7. The Wrestler

Van je voorstelronde een worstelwedstrijd maken is voor niemand goed. Als de ander wegloopt met pijn aan zijn of haar handen is het een goed idee om de volgende keer subtieler te werk te gaan. Onthoud dat het dezelfde vingers zijn die de handtekening moeten zetten op jullie contract.

 

handdruk6. The Phantom

Om jezelf op een fastoenlijke wijze voor te stellen heb je wel een paar tellen nodig. Geef jezelf en de ander dus ook de tijd om rustig elkaars hand te schudden. Snelheid is niet altijd het hoogste doel.

 

handdruk5. The Lingerer

The Lingerer is exact het tegenovergestelde van The Phantom. Iemand is zo blij om je handen vast te houden dat het lijkt alsof hij je nooit meer los wil laten. Een beetje als een 12-jarige jongen die de hand van zijn eerste vriendin vastheeft.

 

 

handdruk4. The Decliner

Wanneer je eerste indruk van de ander is dat hij of zij je weigert aan te raken door je hand te schudden begin je met een achterstand. Je moet gelijk uitleggen waarom je zo’n probleem hebt met de ander.

 

 

handdruk3. The Tickler

Deze persoon vindt het wel heel fijn om je aan te mogen raken. Daarom probeert hij of zij er voor te zorgen dat jij het ook heel plezierig vindt, door je – zachtjes – te strelen op je handpalm.

 

 

handdruk2. The Vice

Deze persoon wil graag benadrukken wie de baas is: hijzelf. Net zo vernietigend met je rechterhand als The Wrestler maar dan ook nog met een uithoudingsvermogen om U tegen te zeggen.

 

handdrukken1. The Dead Fish

Dit is de snelste manier om een goede verstandshouding de wereld uit te helpen. The Dead Fish pakt je hand en schudt er mee op-en-neer alsof je een vis bent in de veelgeprezen sketch van The Monty Python’s.